top of page
Search
  • Writer's pictureplastelhome

ΒΙΝΥΛΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΑΠΕΔΟΥ



Τα βινυλικά δάπεδα έχουν επιστρέψει στη μόδα, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του βινυλικού δαπέδου τόσο σε αισθητική, όσο και σε θέμα κόστους τοποθέτησης και συντήρησης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε γι αυτό το εξαιρετικό υλικό.


Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του βινυλικού δαπέδου σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους δαπέδου



Το βινυλικό δάπεδο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλασσικούς τύπους δαπέδου.


Πρώτον, τα βινυλικά δάπεδα έχουν ελάχιστο κόστος συντήρησης και είναι εύκολα στη φροντίδα τους, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ζημιές από νερό ή χαραγματιές από αντικείμενα και βαριά χρήση.


Δεύτερον, το βινυλικό δάπεδο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό , γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για πολυσύχναστους χώρους, οικιακούς και εμπορικούς.


Τρίτον, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής του, το βινυλικό δάπεδο μιμείται με εξαιρετική πιστότητα, τόσο την εμφάνιση, όσο και την υφή άλλων τύπων δαπέδου, όπως το ξύλο, το μάρμαρο, το μωσαϊκό, την πέτρα, τα κεραμικά πλακάκια κ.α. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε την εμφάνιση των ξύλινων ή μαρμάρινων δαπέδων, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τις δυσκολίες συντήρησης τους.


Τέλος, το βινυλικό δάπεδο συνιστά αδιαμφισβήτητα μια οικονομική επιλογή δαπέδου, καθιστώντας εύκολη την υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων χωρίς να επιβαρύνεται σημαντικά η τσέπη σας.


Τύποι βινυλικού δαπέδου



Βινυλικό δάπεδο σε φύλλο: To βινυλικό δάπεδο σε φύλλο διατίθεται συνήθως σε φάρδος 2 ή 4 μέτρων, σε διάφορα πάχη και σε τεράστια ποικιλία σχεδίων αλλά και διάφορες ποιότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου όπου θα τοποθετηθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή του βινυλικού δαπέδου ξεκινάει από 1,95 ευρώ/ τ.μ.


Βινυλικές λωρίδες/πλακάκια: Τα LVP και LVT είναι υψηλής ποιότητας και περιλαμβάνουν προστατευτική επίστρωση για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή σε σκληρή χρήση.


Βινύλιο άκαμπτου πυρήνα (επαγγελματικό δάπεδο): Αυτός ο τύπος βινυλικού δαπέδου δίνει έμφαση στο ότι είναι σκληρό και άκαμπτο, επιτρέποντας τη χρήση του σε επιφάνειες που θα ήταν πολύ ανώμαλες για άλλους τύπους δαπέδων. Τα βινυλικά δάπεδα που χρησιμοποιούν τεχνολογία άκαμπτου πυρήνα είναι σε θέση να απορροφούν τυχόν "κυματισμούς" που πιθανόν θα προέκυπταν από ανώμαλα υποστρώματα.


Ένα υλικό κατάλληλο για όλους τους χώρους



Το βινυλικό δάπεδο είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο υλικό και μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε κάθε περιβάλλον. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι ότι το βινυλικό δάπεδο είναι αδιάβροχο και δεν απορροφά υγρασία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται ιδανική επιλογή για μπάνια, κουζίνες ακόμα και υπόγεια, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ή πλημμύρας που να φθείρει αυτόν τον τύπο δαπέδου.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το βινυλικό δάπεδο αποθηκεύει καλύτερα τη θερμότητα σε σχέση με τα κεραμικά πλακάκια, το μάρμαρο.


Εντυπωσιακή εμφάνιση και οικονομία

Καμία συζήτηση για τα δάπεδα βινυλίου δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να αναφερθεί η μεγαλύτερη δύναμη του υλικού: η ικανότητά του να μιμείται άλλα υλικά. Η επιφάνεια ενός δαπέδου βινυλίου είναι εκτυπωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσομοιάζει τις ραβδώσεις του ξύλου, τα νερά του μαρμάρου ή τις αποχρώσεις μιας φυσικής πέτρας υψηλής ποιότητας κ.α..

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό, καθώς το βινυλικό δάπεδο μπορεί ακόμη και να αντιγράψει την υφή του κάθε υλικού, βελτιώνοντας περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα. Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο και πέτρα είναι γενικά πιο ακριβά από το βινύλιο, καθιστώντας το τελευταίο έναν πιο οικονομικό τρόπο για να εξασφαλίσετε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.


Τι είναι αυτό που κάνει το βινυλικό δάπεδο κορυφαία επιλογή για ανακαινίσεις σπιτιών;


Το βινυλικό δάπεδο είναι μια από τις πιο περιζήτητες επιλογές δαπέδου λόγω της μεγάλης ποικιλίας ελκυστικών σχεδίων στην οποία προσφέρεται, της ανθεκτικότητας του, της αντοχής του στην υγρασία, της ευκολίας συντήρησης και της προσιτής τιμής του.

Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο χώρο του σπιτιού σας για να ενισχύσει ή να ταιριάξει με τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου.

Αν θέλετε να καινοτομήσετε, το βινυλικό δάπεδο έχει πολλές προτάσεις να σας προσφέρει. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο διακριτικό και συντηρητικό, το βινυλικό δάπεδο μπορεί επίσης να σας το προσφέρει. Υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την αισθητική που μπορεί να δημιουργήσει αυτός ο τύπος δαπέδου.


Είναι γεγονός ότι τα ξενοδοχεία και οι διάφοροι άλλοι επαγγελματικοί χώροι υψηλής επισκεψιμότητας είναι υποχρεωμένα να ανανεώνουν τα χαλιά τους κάθε 5 με 6 χρόνια, ενώ το βινυλικό δάπεδο μπορεί να αντέξει τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο σε ένα περιβάλλον υψηλής επισκεψιμότητας.


Θεωρείται βέβαιο ότι η δημοτικότητα και η απήχηση του βινυλικού δαπέδου θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η τεχνολογία κατασκευής του εξελίσσεται και βελτιώνεται προσφέροντας όλοι και καλύτερες επιλογές.


Παρόλο που το βινυλικό δάπεδο προσομοιάζει με επιτυχία το ξύλο, την πέτρα και τα κεραμικά πλακίδια, το υλικό του είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τις περισσότερες από αυτές τις παραδοσιακές επιλογές δαπέδου, λόγω ειδικής προστατευτικής επίστρωσης στην επιφάνειά του.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υγρασία, όπως κουζίνες και μπάνια, επειδή περιέχει ένα προστατευτικό αντιμικροβιακό στρώμα που αντιστέκεται στη μούχλα και το ιώδιο. Επιπλέον το βινυλικό δάπεδο προσφέρει ωραία αίσθηση και άνεση στα πόδια σας.


Φιλικό προς το περιβάλλον


Τα δάπεδα βινυλίου καθαρίζονται εύκολα με απλό λίπος και δεν απαιτούν σκληρά ή ρυπογόνα χημικά διαλύματα στο πλαίσιο της τακτικής συντήρησής τους.


Εξαιρετική επιλογή για το εξοχικό σπίτι

Για τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, το βινυλικό δάπεδο μπορεί να αποδειχθεί πολύ ανθεκτικό στο χρόνο και στη σκληρή χρήση.

Το ξύλο είναι ένα όμορφο φυσικό υλικό, αλλά οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να το κάνουν να ραγίσει, καθιστώντας το μια επικίνδυνη επιλογή για μη θερμαινόμενα εξοχικά σπίτια.


Μεγάλη ποικιλία σε βινυλικά δάπεδα, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και προσιτές τιμές θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ (plastelhome.gr)

388 views0 comments
bottom of page