top of page
Search
  • Writer's pictureplastelhome

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΑΣ



Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους καθρέφτες για διάφορους λόγους. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να δέσετε μια γραβάτα ή για να διορθώσετε το μακιγιάζ σας. Μπορείτε επίσης να τους χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε σωστά τα δόντια σας ή να ξυριστείτε. Για τους περισσότερους από εμάς, οι καθρέφτες συνιστούν ένα αναγκαίο στοιχείο στην καθημερινότητα μας.

Εκτός όμως από χρήσιμοι, οι καθρέφτες αποτελούν κι ένα εντυπωσιακό στοιχείο διακόσμησης. Κάποιοι καθρέπτες εντυπωσιάζουν για το σχήμα τους, ενώ άλλοι για το διακοσμητικό τους πλαίσιο. Οι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν ως διακοσμητικό στοιχείο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και να αναβαθμίσουν σημαντικά την αισθητική του χώρου.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι καθρέπτες είναι σημαντικοί στη διακόσμηση του χώρου σας.



1. Οι καθρέφτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση του χώρου

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή έχετε ένα μικρό μπάνιο, ενσωματώστε καθρέφτες στη διακόσμησή σας. Οι καθρέφτες κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, οπότε μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε ένα μικρό χολ ή στο υπνοδωμάτιο με τρόπο που να αντικατοπτρίζει τον ελεύθερο χώρο του δωματίου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες για να διευρύνετε έναν στενό διάδρομο. Τοποθετήστε μερικούς πανομοιότυπους καθρέφτες δίπλα-δίπλα κατά μήκος του τοίχου του διαδρόμου σας για να τον κάνετε να φαίνεται λιγότερο στενόχωρος.


2. Οι καθρέφτες αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος και προσελκύουν το βλέμμα του επισκέπτη.

Όταν σκεφτόμαστε ένα εστιακό σημείο σε ένα δωμάτιο, συχνά σκεφτόμαστε ένα τζάκι ή έναν πολύχρωμο μοντέρνο πίνακα ζωγραφικής. Ωστόσο, οι καθρέφτες μπορούν επίσης να αποτελέσουν πόλο έλξης σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Χρησιμοποιήστε μεγάλους καθρέφτες ή καθρέφτες με διακοσμητικά πλαίσια για να προσελκύσετε το βλέμμα του επισκέπτη. Τοποθετήστε τους στους πιο εμφανείς οπτικά τοίχους ή στα τραπέζια.

Σε ένα καθιστικό ή υπνοδωμάτιο, μπορείτε να ακουμπήσετε έναν ψηλό, λεπτό καθρέφτη στη γωνία του δωματίου κάνοντας έτσι μια μοναδική προσθήκη. Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε ένα φως πίσω από τον καθρέφτη για ακόμα καλύτερη αίσθηση.



3. Οι καθρέφτες αναβαθμίζουν την αισθητική ενός δωματίου

Η προσθήκη ενός καθρέφτη μπορεί να βοηθήσει ένα δωμάτιο να δείχνει πιο όμορφο και ευχάριστο. Εκμεταλλευτείτε την αντανάκλαση ενός καθρέφτη για να τραβήξετε την προσοχή σε ένα πανέμορφο βάζο ή άλλο ελκυστικό χαρακτηριστικό. Προσπαθήστε να αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέφτες σε σημεία όπου μπορούν να αντανακλούν λιγότερο όμορφα αντικείμενα ή περιοχές, όπως ένα ακατάστατο γραφείο ή έναν φθαρμένο καναπέ.

4. Οι καθρέφτες ενισχύουν τον φωτισμό ενός δωματίου

Ενώ ένας καθρέφτης αναβαθμίζει αδιαμφισβήτητα την αισθητική ενός δωματίου μέσω της αντανάκλασής του, μπορεί επίσης να αυξήσει σημαντικά τη φωτεινότητα του. Εάν έχετε ένα μικρό σπίτι ή ένα δωμάτιο που δεν έχει καλό φωτισμό, οι καθρέφτες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάσταση. Κρεμάστε καθρέφτες απέναντι από παράθυρα για να δώσετε περισσότερο φυσικό φως στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τους καθρέφτες έτσι ώστε να αντανακλούν τον τεχνητό φωτισμό.

Αν η τραπεζαρία σας έχει πολυέλαιο, δοκιμάστε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη για να αντανακλά τόσο την ομορφιά, όσο και το φως που εκπέμπει το φωτιστικό.



5. Οι καθρέφτες δίνουν καλή ενέργεια σε ένα δωμάτιο

Οι καθρέφτες μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα πολύτιμο στοιχείο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το φενγκ σούι. Οι καθρέφτες αντιπροσωπεύουν το νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία ενός δωματίου ή να τονίσουν τον σκοπό ενός δωματίου. Κρεμάστε έναν καθρέφτη πάνω από το τζάκι για να απαλύνετε το στοιχείο της φωτιάς. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη στην είσοδό σας για να κάνετε τους καλεσμένους σας να αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι.


6. Οι καθρέφτες σας κρατούν σε εγρήγορση

Για ορισμένους, οι καθρέφτες είναι ζωτικά εργαλεία για τη διατήρηση της προσωπικής τους εικόνας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από ένα γεύμα, ένα άτομο μπορεί να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει τίποτα στο πρόσωπό του. Κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν έναν καθρέφτη για να ελέγξουν τα μαλλιά τους μετά από μια ιδιαίτερα θυελλώδη εξόρμηση στην ύπαιθρο.

Στο σπίτι, οι καθρέφτες χρησιμοποιούνται συχνότερα στα μπάνια, αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τη χρησιμότητα ενός καθρέφτη τοποθετώντας έναν ή δύο σε άλλα σημεία του σπιτιού. Ένας καθρέφτης δίπλα στην είσοδο μπορεί να επιτρέψει έναν τελευταίο οπτικό έλεγχο πριν βγείτε έξω. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν δίπλα στην εσωτερική πόρτα του γκαράζ για τον ίδιο λόγο.



7. Οι καθρέφτες προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια

Σε διάφορα καταστήματα, μπορεί να παρατηρήσετε ημισφαίρια με καθρέφτες που βοηθούν την ασφάλεια να παρακολουθεί ύποπτα άτομα. Η τοποθέτηση καθρεφτών σε όλο το σπίτι σας μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, επιτρέποντάς σας να βλέπετε γύρω από τοίχους και πόρτες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστείτε ποτέ καθρέφτες με αυτή την ιδιότητα, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.



8. Οι καθρέφτες είναι ένας καλαίσθητος τρόπος για να κρύψετε τις ατέλειες

Στις μέρες μας, δεν είναι κάθε διαμέρισμα ή σπίτι τέλειο. Εκείνο το ευρύχωρο σαλόνι μπορεί να έχει μια τρύπα στον τοίχο ή ένα ανεπιθύμητο σημείο σπατουλαρίσματος. Μπορείτε απλά να κρύψετε τέτοιες περιοχές με έναν ελκυστικό καθρέφτη, όπως ακριβώς θα κάνατε με έναν πίνακα ή μια φωτογραφία.

Οι καθρέφτες μπορούν να αποτελέσουν θαυμάσιες προσθήκες σε κάθε σπίτι, προσφέροντας έναν κατάλογο πλεονεκτημάτων. Και επειδή οι καθρέφτες μπορούν να έρθουν σε διάφορα σχήματα και στυλ, μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα ενός καθρέφτη και ταυτόχρονα να εκφράσετε το προσωπικό σας στυλ και γούστο.

Οι χειροποίητοι καθρέπτες με στοιχεία από τη φύση προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και αναβαθμίζουν σημαντικά την αισθητική του χώρου. Στο κατάστημα Plastelhome θα βρείτε ιδιαίτερους χειροποίητους καθρέπτες σε διάφορα σχήματα διακοσμημένους με στοιχεία της φύσης όπως θαλασσόξυλα, πεπαλαιωμένα καλάμια, κουκουνάρια, κοχύλια, αστερίες κα. πολλά που σίγουρα θα λατρέψετε. Ιδιαίτερη προσθήκη στο εξοχικό σας σπίτι ή σε ένα σπίτι σε χωριό ή νησί. Μοναδικό στοιχείο διακόσμησης επίσης για παραδοσιακά μαγαζιά με ρουστίκ στοιχεία διακόσμησης.


Διαλέξτε έναν από τους χειροποίητους καθρέπτες της συλλογής μας για τη διακόσμηση του σπιτιού σας ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (plastelhome.gr)




32 views0 comments
bottom of page