top of page
Search
  • Writer's pictureplastelhome

ΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ

Updated: May 9, 2021

Σε ότι αφορά την καταλληλότερη επιλογή δαπέδου για επαγγελματικούς χώρους μεγάλης κυκλοφορίας και βαριάς χρήσης, υπάρχουν τέσσερις βασικοί παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας: ανθεκτικότητα, ευκολία συντήρησης, εμφάνιση και κόστος.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μεγάλη κίνηση θα πρέπει να έχουν ένα δάπεδο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις τους. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι το δάπεδο της επιχείρησης τους θα δείχνει καλό παρά τη βαριά χρήση και να εξοικονομήσουν χρήματα από περιττά έξοδα συντήρησης και επιδιόρθωσης. Προφανώς, δεδομένου ότι το δάπεδο θα τοποθετηθεί σε χώρο υψηλής κυκλοφορίας, θα είναι ορατό από πολύ κόσμο. Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα έχει καλή εμφάνιση και θα ταιριάζει στο στυλ σας.




Υπάρχουν αρκετές επιλογές επαγγελματικού δαπέδου, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις βασικές προτεραιότητες της επιχείρησης σας. Αν έχετε σκοπό να υιοθετήσετε ένα “open space” χώρο εργασίας, η ακουστική του χώρου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην τελική επιλογή δαπέδου. Αν έχετε πολλούς εργάτες που στέκονται ή κινούνται στο χώρο, θα πρέπει να φροντίσετε για την άνεση του δαπέδου. Αρκετές φορές οι επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να δίνουν έμφαση μόνο στην εμφάνιση του χώρου κι όχι στο κατά πόσο οι επιλογές τους θα επιδράσουν στην εμπειρία των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο καθημερινά.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας παραθέσουμε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για το επαγγελματικό δάπεδο σε χώρους υψηλής κυκλοφορίας έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή για την επιχείρηση σας.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές επιλογές σε ότι αφορά το επαγγελματικό δάπεδο: πλαστικό δάπεδο, βινυλικές λωρίδες, επαγγελματική μοκέτα και δάπεδο καουτσούκ.


Το πλαστικό δάπεδο συνιστά την κορυφαία επιλογή δαπέδου για τον επαγγελματικό σας χώρο, είτε πρόκειται για κατάστημα λιανικής ή χονδρικής πώλησης, βιοτεχνία, εργαστήριο, κέντρο εκπαίδευσης, ιατρικό κέντρο, συγκρότημα γραφείων, καφέ, εστιατόριο, ξενοδοχείο κ.α. για τους ακόλουθους λόγους:





· Άμεση και Απλή Εγκατάσταση: Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια επίπεδη, σκληρή και επικολλάται με ειδική κόλλα.

· Αντοχή στην υγρασία: Το πλαστικό δάπεδο είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στην υγρασία. Η αντοχή του στην υγρασία, το καθιστά ιδανική επιλογή για κουζίνες και μπάνια.

· Ελάχιστη Συντήρηση: Δεν απαιτεί πολλές εργασίες συντήρησης παρά μόνο ένα τακτικό καθαρισμό με ένα ουδέτερο καθαριστικό πατώματος και ζεστό νερό.

· Αντιολισθητικό: Το πλαστικό δάπεδα έχει αντιολισθητικές ιδιότητες κι αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για καταστήματα, εργοστάσια και γενικότερα για επαγγελματικούς χώρους με μεγάλη κυκλοφορία.

· Ηχομονωτικό: Έχει την ιδιότητα να απορροφά θορύβους και κραδασμούς γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χώρους υψηλής κυκλοφορίας.

· Αντοχή στο βάρος: Έχει τεράστια αντοχή σε βάρος γι’ αυτό και τοποθετείται ακόμη και σε βιομηχανικούς χώρους όπου υπάρχει βαρύς εξοπλισμός.

· Εξαιρετική πιστότητα σχεδίων: Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής, η ποιότητα του πλαστικού δαπέδου έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον προσομοιάζει με εξαιρετική πιστότητα όλα τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, τη πέτρα, το μάρμαρο, το κεραμικό πλακάκι, το μωσαϊκό κ.α.

· Ποικιλία Σχεδίων: Το πλαστικό δάπεδο, κυκλοφορεί στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων έτσι ώστε να ταιριάζει σε όλα τα γούστα κι όλα τα στυλ διακόσμησης. Υπάρχουν διάφορες απομιμήσεις σε πέτρα, ξύλο, πλακάκια, βιομηχανικό δάπεδο, δάπεδο με τάπες κ.α. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα πλαστικά δάπεδα σε σχέδια ξύλου που πραγματικά προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα.


Οι βινυλικές λωρίδες έχουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα του πλαστικού δαπέδου και επιπλέον διαθέτουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

· Τοποθετούνται εύκολα και πάνω από οποιοδήποτε υλικό δαπέδου χωρίς ιδιαίτερη προεργασία.

· Μπορείτε να αφαιρέσετε μεμονωμένα μια ή δύο λωρίδες που έχουν φθαρεί και να τις αντικαταστήσετε με καινούργιες, χωρίς υψηλό κόστος.

· Προσομοιάζουν με εξαιρετική πιστότητα τις πλάκες ξύλου σε διάφορες αποχρώσεις και στυλ καθώς έχουν ανάγλυφη υφή και εξαιρετική πιστότητα.

· Ο συγκεκριμένος τύπος δαπέδου δεν απαιτεί πολλές εργασίες συντήρησης παρά μόνο ένα τακτικό καθαρισμό με ένα ουδέτερο καθαριστικό πατώματος και ζεστό νερό.



Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης μοκέτας για επαγγελματικούς χώρους:

· H μοκέτα αναβαθμίζει αισθητικά τον χώρο και προσδίδει μία αίσθηση κύρους, ζεστασιάς και επαγγελματισμού.

· Η μοκέτα είναι ηχομονωτική. Οι περισσότερες εταιρείες σήμερα έχουν στήσιμο ανοιχτού χώρου, όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων επικοινωνεί, αλληλοεπιδρά και εργάζεται. Ο ήχος των τηλεφώνων και η συχνή κινητικότητα των υπαλλήλων μέσα στο χώρο του γραφείου αυξάνει το θόρυβο γεγονός που συχνά επιδρά αρνητικά στην αποδοτικότητα του προσωπικού και παρεμποδίζει τη σωστή επικοινωνία. Η μοκέτα προσφέρει την ιδανική λύση για την μείωση των έντονων θορύβων μέσα στο γραφείο και βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας.

· Η μοκέτα συνιστά μια υγιεινή επιλογή για το εργασιακό περιβάλλον. Η μοκέτα δεσμεύει τη σκόνη, τα μικρόβια και τη βρωμιά στις ίνες της και με το σωστό και τακτικό της καθάρισμα διατηρούμε το περιβάλλον καθαρότερο και το προσωπικό υγιές.



Τα δάπεδα από καουτσούκ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, αντιολισθηρά και ηχοαπορροφητικά. Είναι βραδύκαυστα κι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι οικολογικά και είναι εύκολα στη συντήρηση και τοποθέτηση.

Είναι πολύ δημοφιλή γιατί η ελαστικότητα της επιφάνειας τους επιτρέπει την ξεκούραστη χρήση από τους εργαζόμενους στους χώρους και τους επισκέπτες των αντίστοιχων χώρων.

Ταυτόχρονα τα δάπεδα από καουτσούκ αποτρέπουν την πρόκληση ζημιών από πτώση αντικειμένων.

Το λεπτό πάχος τους τα καθιστά επίσης κατάλληλη επιλογή για ανακαίνιση δαπέδων. Συνιστάται η εφαρμογή τους σε γυμναστήρια, εργαστήρια, βιοτεχνίες, αποθήκες και νοσοκομεία.



Μεγάλη ποικιλία σε όλες τι παραπάνω επιλογές δαπέδου θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ (plastelhome.gr)

660 views0 comments
bottom of page