top of page
Search
  • Writer's pictureplastelhome

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ- ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ & ΧΡΗΣΕΙΣ

Updated: May 9, 2021

Το συνθετικό (τεχνητό) δέρμα είναι ένα υλικό που μοιάζει με το φυσικό δέρμα. Κατασκευάζεται από χημικές πρώτες ύλες που υφίστανται κατάλληλη διεργασία μέσω σύγχρονων τεχνικών.




Το δέρμα θεωρούνταν ως τώρα μια πολυτελής επιλογή υλικού λόγω της απαλής του υφής και της υψηλής αισθητικής του. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι όλο και περισσότερος κόσμος, τα τελευταία χρόνια, καταφεύγει στη χρήση συνθετικού δέρματος τόσο για οικολογικούς όσο και για πρακτικούς λόγους.

Το συνθετικό δέρμα (ή δερματίνη) συνιστά πλέον την κορυφαία επιλογή για τους περισσότερους κατασκευαστές αλλά και καταναλωτές. Είναι περισσότερο ελαστικό από το πραγματικό δέρμα , είναι μαλακό, δεν λεκιάζει, παράγεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, καθαρίζεται εύκολα και έχει εξίσου καλή αισθητική με το πραγματικό δέρμα.

Χάρη στην ειδική του σύνθεση, είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό και βραδύκαυστο.

Το συνθετικό δέρμα είναι επίσης πολύ πιο οικονομικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να έχει ένα πολύ καλό αισθητικά αποτέλεσμα δέρματος σε προσιτή τιμή.

Πολύς κόσμος όταν ακούει για συνθετικό δέρμα φέρνει στο νου του τις παλιότερες εκδοχές τεχνητού δέρματος που έδειχναν εξαιρετικά ψεύτικα και μύριζαν έντονα πλαστικό. Οι νεότερες εκδοχές συνθετικού δέρματος είναι απόλυτα ρεαλιστικές, βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς από τα αληθινά δέρματα.

Επιπλέον το συνθετικό δέρμα είναι ένα υλικό πολύ πιο εύκολο στη χρήση και την εφαρμογή του. Είναι περισσότερο κατάλληλο για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού και εφαρμόζεται με εκπληκτικά αισθητικά αποτελέσματα σε τοίχους, καρέκλες, σκαμπό, καναπέδες, πολυθρόνες, προσκέφαλα κρεβατιών, πόρτες, καθίσματα βεράντας κ.α. Το συνθετικό δέρμα χρησιμοποιείται επίσης σε επιχειρήσεις καφέ & εστίασης, σε ιατρικά κέντρα, σε εξοπλισμό ξενοδοχείων κι άλλων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και σε πλοία και σκάφη.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικά από τις πιο συχνές εφαρμογές και χρήσεις του συνθετικού δέρματος χωρίς φυσικά να τις εξαντλήσουμε.



Το συνθετικό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία σε καναπέδες, καρέκλες τραπεζαρίας, σκαμπό και πολυθρόνες. Η συμβουλή μας είναι να μην ντύσετε όλα σας τα έπιπλα σε ένα δωμάτιο με συνθετικό δέρμα γιατί τότε το αποτέλεσμα θα είναι λίγο ψυχρό. Μπορείτε όμως να προσθέσετε μια πολυθρόνα στο καθιστικό, ένα καναπέ στο σαλόνι και ίσως να τα εμπλουτίσετε με μαξιλάρια και υφάσματα που θα εμπλουτίσουν το χώρο με χρώματα και μοτίβα.

Το συνθετικό δέρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο προσκέφαλο του κρεβατιού ως διακοσμητικό στοιχείο, για να επενδύσετε μια πόρτα του σπιτιού ή ακόμα σε κάποιο έπιπλο όπως τραπέζι ή κομοδίνο.





Το συνθετικό δέρμα είναι ιδανικό για τις καρέκλες ενός χώρου συνεδριάσεων, καθώς και για τις πολυθρόνες ή τον επαγγελματικό καναπέ ενός γραφείου.

Είναι ουδέτερο και προσδίδει στο χώρο σοβαρότητα, κύρος και επαγγελματισμό.



Το συνθετικό δέρμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους με βαριά χρήση. Είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό που αντέχει στη βαριά χρήση χωρίς να εμφανίζει σημάδια φθοράς και αλλοίωσης.



Το συνθετικό δέρμα συνίσταται επίσης για χώρους υψηλών απαιτήσεων όπως είναι τα νοσοκομεία, τα ιατρικά κέντρα, τα γηροκομεία και τα κέντρα αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και βραδύκαυστο υλικό. Είναι επίσης εύκολο στο καθάρισμα και τη συντήρηση και προσφέρεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.





Το συνθετικό δέρμα είναι κατάλληλο για χρήση σε ξενοδοχεία και χώρους φιλοξενίας καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω είναι ανθεκτικό, βραδύκαυστο και εύκολο στο καθάρισμα.

Επιπλέον, ένας σημαντικός επίσης λόγος είναι το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει, καθώς η τεράστια ποικιλία διαθέσιμων χρωμάτων και μοτίβων σίγουρα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να κάνουν εκπληκτικούς συνδυασμούς και να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους.




Τα συνθετικά δέρματα που συνίστανται για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σκαφών και πλοίων, στα σαλόνια αυτοκινήτων και τις σέλες μηχανών είναι ειδικών προδιαγραφών.

Είναι ειδικά κατασκευασμένα να αντέχουν σε ειδικές συνθήκες, όπως τις ακτίνες UV, το θαλασσινό νερό, στα ορυκτέλαια, την υγρασία, τα υγρά κλπ. Είναι βραδύκαυστα κι έχουν ιδιότητα αντίδρασης στην IR θερμική ακτινοβολία ώστε να διατηρούν σταθερή θερμοκρασία.

Τέλος διατίθενται σε χρώματα και μοτίβα υψηλής αισθητικής και προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κύρους στο χώρο.



1,230 views0 comments
bottom of page