top of page
Search
  • Writer's pictureplastelhome

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΑΘΙΝΩΝ ΧΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΓΙΟΥΤΑ


Οι μοκέτες από φυσικές ίνες είναι όλο και περισσότερος δημοφιλείς στις μέρες μας, τόσο λόγω της ελκυστικής ουδέτερης ύφανσής τους όσο και λόγω της βιώσιμης φύσης τους. Αντί για τα συνθετικά χαλιά που απαιτούν πετρέλαιο και ορυκτά καύσιμα για την κατασκευή τους και τα οποία καταλήγουν σε χωματερές, τα χαλιά από φυσικές ίνες είναι ανανεώσιμα και βιοδιασπώμενα. Ένας από τους πιο φθηνούς και συνηθισμένους τύπους χαλιών από φυσικές ίνες είναι η γιούτα. Η γιούτα είναι μια φυσική ίνα που αναπτύσσεται γρήγορα και σε αφθονία σε όλη την Ινδία και το Μπαγκλαντές.



Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ψάθινων χαλιών από γιούτα:


Βιωσιμότητα

Όπως αναφέραμε, το χαλί από γιούτα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν προσπαθείτε να είστε φιλικοί προς το περιβάλλον. Η γιούτα είναι ανανεώσιμη, βιοδιασπώμενη και ουδέτερη ως προς το διοξείδιο του άνθρακα. Είναι μια καλλιέργεια που τρέφεται από τη βροχή και απαιτεί ελάχιστα λιπάσματα και φυτοφάρμακα, πολύ λιγότερα από συγκρίσιμες ίνες όπως το βαμβάκι. Επειδή είναι βιοδιασπώμενη, χρησιμοποιείται για υλικά όπως το δίχτυ γύρω από τις ρίζες των δενδρυλλίων που χρησιμοποιείται για την αποτροπή της διάβρωσης μέσω της ανάπτυξης νέων φυτών. Αν ο στόχος σας για το νέο έτος ήταν να γίνετε πράσινοι, ένα φυσικό χαλί γιούτα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.





Τιμή

Η γιούτα είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά υλικά σύνθεσης χαλιού από φυσικές ίνες. Τείνει να είναι λιγότερο ακριβή από άλλους τύπους χαλιών, όπως το σιζάλ ή το seagrass. Αυτό οφείλεται στην αφθονία και την ταχεία περίοδο ανάπτυξής της. Σε αντίθεση με ορισμένες κοινές αντιλήψεις για τα φιλικά προς το περιβάλλον δάπεδα, η γιούτα είναι στην πραγματικότητα μια άκρως προσιτή οικονομικά λύση για το χώρο σας.




Εμφάνιση- Αισθητική

Η γιούτα εκτιμάται για τη φυσική της ομορφιά. Η εμφάνιση των χαλιών και των μοκετών από γιούτα είναι παρόμοια με εκείνη άλλων χαλιών από φυσικές ίνες. Τείνουν να έχουν μπεζ, μαυρισμένο ή χρυσοκάστανο χρώμα και οι ίνες είναι συχνά υφασμένες σε ουδέτερα μοτίβα. Αυτή η εμφάνιση είναι μια εμφάνιση που μπορεί να προσαρμοστεί στις περισσότερες αισθητικές εσωτερικού σχεδιασμού, από τη μοντέρνα έως την παραδοσιακή.


Φροντίδα και συντήρηση

Η γιούτα είναι αρκετά χαμηλής συντήρησης. Τα χαλιά από φυσικές ίνες τείνουν να καλύπτουν καλά τη βρωμιά και τη σκόνη και ο απλός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα επαρκεί για να διατηρηθούν τα χαλιά σας όμορφα σε βάθος χρόνου. Λάβετε υπόψη σας όμως ότι η γιούτα δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με το νερό, αλλιώς θα σαπίσει και θα λερωθεί, οπότε δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ύγρο καθάρισμα ή καθαρισμό με ατμό.


Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ψάθινα χαλιά από γιούτα εξαιρετικής ποιότητας σε διάφορες διαστάσεις και προσιτές τιμές ΨΑΘΙΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ (plastelhome.gr)


372 views0 comments
bottom of page